У Харкові з’явиться офіс юридичної підтримки нацменшин

У Харкові з’явиться офіс юридичної підтримки нацменшин. Про це йдеться в меморандумі про співпрацю, який 10 липня підписав народний депутат України Олександр Грановський з представниками 11 діаспор, що проживають в Харкові.

“Я, як ніхто інший, знаю як це – не бути етнічним українцем, але вважаю, що Україна – це країна, яка з любов’ю приймає всіх, і багато хто знайшов тут свій дім,- сказав Грановський перед церемонією підписання, – Я знаю, що перед представниками національних меншин постає маса юридичних проблем, які час від часу вирішуються то легше, то складніше. Якщо кожен буде боротися з проблемами самостійно і буде змушений витрачати на це свій час, енергію, гроші, і додавати собі сивини – тоді проблеми можуть виявитися сильнішими. Я думаю, що вирішити їх ефективно можна тільки разом”.

За словами Грановського, ініціатива співпраці виходила від представників діаспор. “У мене відбулася зустріч з представниками національних меншин. Я дізнався про їхні проблеми. Чесно кажучи, не думав, що проблем так багато. Беручи до уваги специфіку області, специфіку міста, я побачив, що є необхідність у наданні допомоги і сприяння. Я з задоволенням прийняв пропозиції меншин і діаспор. У підсумку народилася ідея меморандуму”, – сказав він.

Грановський повідомив, що прийняв рішення створити в Харкові офіс, в якому будуть працювати кваліфіковані юристи, які орієнтуються в специфіці міста і регіону. Їх завданням буде допомога представникам діаспори у вирішенні проблем, що у них виникають. “Я думаю, ця робота не буде простою. Я добре відчуваю, з якою кількістю проблем нам доведеться зіткнутися. Вони будуть різними – починаючи від побутових, і закінчуючи проблемами культури, освіти, проблемами життя в країні та міграції, і багатьма іншими. Ми до цих завдань готові і, думаю, будемо відповідним чином їх вирішувати”, – підкреслив Грановський. За його словами, такий офіс почне функціонувати в Харкові вже через два-три тижні.

“Це не тільки для нас, а й для інших громад це дуже важливо. Я хочу подякувати Олександру Михайловичу за те, що ми сьогодні підписали такий меморандум”, – сказав журналістам після підписання документа президент асоціації афганських громадян заслужений артист України Сафіз Дарбарі. Він зазначив, що в Харкові проживає велика кількість національних громад, багато їх членів вже мають українське громадянство, у них тут сім’ї та діти. “Завжди виникають питання, і нам потрібно, щоб поруч була людина, яка могла б надати нам посильну допомогу. Я Грановського знаю дуже давно. Це дуже мудра та добра людина. Він багатьом сприяє у вирішенні злободенних питань, тому що він грамотний юрист. Тому сьогодні для нас дуже важливий день. Цей меморандум – велике сприяння для нас. Зі свого боку ми підтримуємо Олександра Грановського “, – сказав він.